Elisabeta a II-a sau Regina Mamă a unei Europe încercate a devenit Poveste…

Este mai bine să fii rege al tăcerii tale decât sclav al cuvintelor tale

Planeta a condus-o într-un fel sau altul pe ultimul drum pe Elisabeta a II-a, nume complet – Elizabeth Alexandra Mary!

S-a născut pe  21 aprilie 1926, Londra.  Elisabeta a II-a, descendent din dinastia Windsor, a urcat pe tron ​​la 6 februarie 1952, la vârsta de 25 de ani, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea.

A fost  șefa Commonwealth-ului Britanic al Națiunilor și, pe lângă Marea Britanie, regina a 15 state independente: Australia, Antigua și Barbuda, Bahamas, Barbados, Belize, Grenada, Canada, Noua Zeelandă, Papua Noua Guinee, St. Vincent și Grenadinele, St. Kitts și Nevis, St. Lucia, Insulele Solomon, Tuvalu, Jamaica. A fost,  de asemenea, șeful Bisericii Anglicane și comandantul suprem al forțelor armate britanice.

A fost un om care s-a născut să fie rege, soție, mama, bunică și străbunică, a îndurat toate schimbările istorice și de multe ori a fost punctul de echilibru al Europei și al familiei. A iubit câinii și caii, a avut umor și rafinament.

Paradoxal, părea fără vârstă, iar moartea sa a închis un capitol din Cartea Cărților… și Regii mor, dealtfel după cum s-a anunțat simplu poporul pe o foaie A4, despre moartea sa.

‘’Cel care domnește în sine și stăpânește patimile, dorințele și temerile este mai mult decât un rege”, spunea poetul englez John Milton.

Elisabeta a II-a a fost mai mult decât un rege, a fost Regina Mamă a unei Europe măcinate de încercări nedemne de un tron sau o coroană, căreia i-a dat  aura aristocrației răbdării și înțelepciunii sale.

Viața, indiferent de rang își ia tributul său la final:

Schimbarea de paradigmă se încheie…moare o lume…o epocă…S-a pierdut un simbol, poate ultimul, pentru că așa cum spunea Heraclit:„Nimeni nu se scaldă de două ori în acelaşi râu”…Poate să încerce , dar va realiza că nici apa nu mai e aceeași, nici el nu mai e același.

Nu există vindecare căreia să-I pui numele omului iubit…Poți doar să te rogi pentru sufletului lui. Atât!

Post Scriptum

Și-au strigat groparii falnici:’’ Noi suntem stăpânii lumii!’’… Dar lumea nu mai era…

Anca Marilena Bica

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s