Nea Nică, poștașul…

Calendarul evenimentelor ne anunță că pe 9 octombroie este Ziua Mondială a Poștei!

Scopul marcării acestei zile este de a conștientiza rolul sectorului poștal în viața oamenilor și contribuția sa la dezvoltarea socială și economică a țării.

Poştaşii, oamenii aceia care ne-au adus zeci de ani veștile mai bune, mai rele…

Amintirile cu cei care ne aduceau corespondenta , ziarele la care aveam abonamente, plicuri cu timbre pentru glasoare, sunt neprețuite. Aruncate în cearcănele uitării, astăzi îmi răscolesc sufletul.

Pe ulița copilăriei mele venea Nea NICĂ…era așa un fel de domnul Trandafir al lui Sadoveanu, bun, blând,uneori necăjit, dar niciodată plictisit…Eram copil, el a fost cel care mi-a adus de la revistele Arici Pogonici, Luminița la Magazin Istoric, Revita Lumea sau Cinema ori Revista Sport… Cumpăram timbre și-mi umpleam glasoarele… nu era poștă electronică atunci… mirosul de hârtie și bucuria așteptării era ca o zi de Crăciun.

Nea Nică mi-a rămas în suflet, cu uniforma lui impecabilă purta în tolba sa poveștile tuturor sufletelor de pe strada noastră.

 Mi-a adus și primele scrisori de dragoste sau chiar a făcut un gest special când am avut tuse convulsivă, mi-a adus o scrisoare mult așteptată de la unchiul meu…

Peste ani am aflat că o scrisese chiar el…

Acum, după atâția ani, când doar umbra lui mai stă de veghe lacrimilor lor… Multumesc, Nea Nică …acolo sus când ai plecat i-ai dus Lui Dumnezeu toate rugăciunile rostite si nerostite ale copilăriei mele…

Și sunt convinsă că multi dintre voi aveti amintiri cu acești oameni cărora astăzi le spunem La Mulți Ani, oriunde s-ar afla ei, în cer sau pe pămant!

Advertisement

One thought on “Nea Nică, poștașul…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s